Manusutveckling

Har du kört fast i berättandet? Är det svårt att hitta motivation och bra rutiner för ditt skrivande?

Vill du fördjupa dig i hur man arbetar med dialoger, miljöbeskrivningar eller gestaltning? Eller ha hjälp med att hitta kärnan och utveckla spänningen i din berättelse? 

Då kan du anlita mig som personlig skrivcoach. Manusutveckling innebär ett tätt och regelbundet samarbete mellan dig som författare och mig som lektör.

Jag kan ge dig specifika övningar som är baserade på din text och du får respons omgående på det du skrivit i den takt du önskar.

Vill du arbeta lite i taget med ditt manus, eller om du har kört fast och behöver förslag på hur din berättelse kan utvecklas i olika riktningar så kan jag hjälpa dig med det också.

Att driva skrivandet framåt

Det där med att få någonting gjort, att hålla skrivandet igång, att inte skjuta upp det. Hur löser man det? Ett sätt att verkligen föra din berättelse framåt är att skriva mot en deadline.

Tillsammans sätter vi då upp mål för ditt skrivande, kopplar det till en tidsplan och har sedan en kontinuerlig dialog kring handlingen och vilka vägar den skulle kunna ta.

Som mål kan du exempelvis ha att du skriver ett visst antal sidor per månad, eller att du arbetar med specifika delar av ditt manus under en viss tidsperiod.

Jag återkopplar till dig med saker jag undrar över  och förslag jag vill att du ska ta ställning till. Allt för att driva din text framåt så att du når dina mål som författare. 

Sagt om mig

”När jag inledde mitt ragnarprojekt var ambitionen att ”tillräckligt bra” räcker; en trist inställning jag släpar på efter alla år inom journalistiken. Nu är målet att skriva så bra och sant som jag kan.”   /Bo Jönsson

”Jag kände att vi förstod varandra vilket var en stor anledning till att jag ville jobba med just dig. Jag vill att du ska veta att du är fantastisk!”   /Goran Asaad