Ann Gewecke

Lektör Manusutvecklare Skrivcoach

Att läsa är att resa, uppleva nya världar, få nya insikter, tankar och lärdomar. Böcker har varit mitt stora intresse alltsedan jag lärde mig alfabetet. 

Alla dessa fantastiska berättelser som vill få bli lästa, men som kanske behöver en puff på vägen för att hitta sin slutliga form. Visst är också din berättelse värd att hamna mellan hårda pärmar eller strömmas ner i ett par hörlurar? Då kan jag hjälpa dig!

Jag är yrkesutbildad, diplomerad lektör och arbetar också som legitimerad bildlärare och konsthantverkare inom keramik och textil.

Det finns mycket som intresserar mig, till exempel psykologi, naturvetenskap, socialantropologi, historia, politik och miljö- och hållbarhetsfrågor.

Jag läser skönlitteratur av alla slag, alltifrån historiska romaner, deckare, feelgood, fantasy och science fiction till faktaböcker och populärvetenskaplig litteratur inom en mängd olika områden.

När jag skriver blir det romaner, noveller och dikter och jag har utvecklat mitt skrivande bland annat genom författarkurser i Folkuniversitetets regi, samtidigt som jag utbildat mig till lektör.

Under mina yrkesverksamma år har jag tidigare jobbat som projektledare och verksamhetsutvecklare inom IT-sektorn och med politiska uppdrag, bland annat som ledamot i kommunfullmäktige och som nämndeman i tingsrätt.

Vikbolandet och ostkusten med öarna har en särskild plats i mitt hjärta, liksom stadslivets kulturutbud med konst, teater och musik. 

Min arbetslivserfarenhet är bred, kanske har jag erfarenhet av just den miljö där din roman utspelar sig?