Sagt om mig som lektör

Här hittar du några av mina kunder och vad de sagt om mig som lektör.

 

”Så mycket jag har lärt av att läsa ditt utlåtande! Jag är oändligt tacksam – och imponerad av ditt jobb! Jag är inte säker på att du riktigt förstår hur mycket jag har LÄRT mig (mer än alla kurser jag gått på hittills i mitt liv!) genom att se på min text med dina ögon! Därtill dina kloka åsikter och associationer, men framför allt: att du läste med en sådan kärlek till berättelsen och med en sådan omsorg om mig. Det var en LJUS upplevelse att få kommentarer av en lektör som dig!” /Kathinka Linde – ”Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan” 

”Vi hade stor nytta av Anns kompetens i vårt arbete med att vässa manuset. Hennes genomarbetade analys med kommentarer som andades konstruktivitet och professionalitet gav oss ovärderlig kunskap som vi har nytta av även när kommande manus skrivs. Både stort och smått dök upp bland hennes synpunkter. Hennes uppmuntrande sätt och trevliga ton gjorde det väldigt lätt att ta till sig av råden och känna sig peppad ta en vända till med manuset och göra viktiga förbättringar. /Kerstin & Johan Höfler”,” Råttan Black Edition”

Jag kan inte tacka dig nog för ditt gedigna arbete med verkligt professionella och mogna kommentarer!

Jag är också mycket glad och tacksam för dina uppskattande ord, och dina goda råd ska jag i hög grad  följa.”/Anders Gabriel Sundström, ”Franz Liszt – kontrasternas man”

Jag tycker mig ha fått gott stöd för mitt sätt att bygga upp texten och för mitt sätt att behandla språket och på det hela taget för min romanidé. Vad jag särskilt vill framhålla är att Du engagerat Dig starkt och ”kongruent” i min text, att Du varit snabb att svara på frågor och att Du varit tydlig i Dina svar.

Vad jag sammanfattningsvis kan säga är att jag uppfattat och uppskattat att Du visat stort intresse och engagemang. /Leif Anjou, ”Varifrån, vart och varför i Rödåkra”

”Tusen tack för att du läst min berättelse och för dina tankar och förslag. Det är ett mycket värdefullt dokument du återkommer med.

Det märks verkligen att du tagit till dig berättelsen med engagemang och värme.”  /Elisabet O Klint – ”Innan man vet”

”Tack för ett fantastiskt bra lektörsutlåtande! Dina kommentarer och utlåtande är klockrena och jag förstår exakt vad du menar!!! Jag är grymt imponerad hur du lyckas hitta styrkorna och svagheterna i texten. Att du ser styrkorna ger mig ork och inspiration till att fortsätta skriva! ’

Du ger även förslag till hur jag kan förbättra och utveckla texten så att den blir vassare. Du ger även förslag till hur mina karaktärer kan bli ännu mer trovärdiga, vilket jag uppskattar. Och när du ger kritik så gör du det på ett konstruktivt, rakt och ärligt sätt – något jag behöver för att kunna förbättra texten.

Du gav mig ett nytt perspektiv på vad storyn handlar om och du såg precis det som jag inte var nöjd med. Och kanske det bästa av allt när det kommer till min egen kreativitet; du gav bekräftelse på det jag trodde var bra i texten vilket gör mig ivrig att fortsätta skriva”  /Helene Carlind Maidana – ”Andra chansen”

Det var ett fint lektörsutlåtande som jag fick för en vecka sedan. Du har verkligen lagt ner ett ordentligt arbete på min text, och det är jag förstås glad över. Nu har jag arbetat dag och natt.

Jag nu har hörsammat dina rekommendationer. Jag har ändrat texten på alla punkter där du specifikt har pekat på misstag, inkonsekvenser eller otydligheter. Jag är verkligen tacksam för din lyhörda iakttagelse. /Tom Sandqvist, ”Titta – en krokodil!”

Tom-Sandqvist

”Jag har nu läst igenom ditt utförliga och högst professionella utlåtande om manuset och jag ser fog för dina invändningar och vill genast starta upp arbetet framåt.

Det är så otroligt lärorikt att få syn på sitt skrivande genom en kunnig lektörs ögon!”  /Ulrika Persson-Nyberg, ”Frank”

”Jättetack för ditt utlåtande! Saknar ord…fantastiskt bra.” /Örjan Westlund, ”I skuggan”

”I min strävan efter språklig tydlighet hade jag tidigt förmånen att samarbeta med en lektör, Ann Gewecke. Hennes hängivenhet för att förädla språket och se till att det blir tillgängligt för en bred läsekrets är beundransvärd. Genom hennes flitiga ansträngningar har de komplexa begrepp och teorier som presenteras i denna bok förvandlats till begriplig prosa. ” /Sune Ågren, ”En tankelek”

”Tack för ditt gedigna arbete. Pedagogiskt upplagd genomgång, konstruktiv kritik och viktigast, att dina synpunkter generar lust hos mig att ge mig i kast med arbetet att skriva om. Handlingsplanen är kort, innehållsrik och tydlig.” /Kerstin Bjellerup, ”Fredens barn”

”Jag är jätteglad och så tacksam för ditt gedigna arbete! Din respons berikade mig med nya idéer och tankar. Tusen tack för dina positiva kommentarer och uppmuntrande ord! Det behövs när man sitter och lätt fastnar i sin lilla sagovärld.”  /Christina Strang, ”Droppans äventyr”

Du har gjort ett mycket bra arbete med manuset och förklarat punkt för punkt hur du menar att jag ska utveckla manuset. Det är precis vad jag behöver. Nu har jag läst ditt utlåtande och anteckningarna i själva manuset. De är verkligen värdefulla. Du gav mig nya vinklar att arbeta med manuset och fick mig förstå vikten av gestaltning.”

/Nedhal Pirababi – ”Den obarmhärtige förkunnaren”

 

”Vilket förståeligt och konstruktivt utlåtande. Du sätter fingret på flera områden som jag inte tänkt på, men när du skriver det tänker jag: ”Det har hon rätt i.

Du har verkligen grävt dig in i texten. Du gav mig mycket värdefull info om toppar och dalar.

Kul att se du även noterar när du tycker det är bra och kul. Det ger en fart och glädje att vilja fortsätta. Viktigt för kreativiteten. Du peppar mig :-)”

/Ingela Haraldsdotter

Hej Ann. Vill från botten av mitt hjärta tacka för dina kloka och tänkvärda råd, de ska vi verkligen ta vara på! Nu ska det knåpas och skapas vidare.”

/Diana Sundkvist

”Som vanligt är det jättebra med din respons och du sätter fingret på saker som hjälper mig.” 

/Lina Ingemarsdotter

”Jag är supernöjd! Det var mycket givande att läsa dina kommentarer.” 

/Josefine Holmgren

”I och med att jag är ny i den skrivande världen så hjälpte din respons massor, det fick mig att se på min/mina texter från olika håll och vinklar, vilket är positivt. På så sätt kan jag förbättra och kanske klargöra lite mer för läsaren!

Av din respons lärde jag mig att skrivande är så flytande och hur viktigt det är att beskriva omgivningen eller karaktären man skriver om. Jag saknade ingenting, jag tycker att du fick med det övergripande samt detaljerna som jag som författare kanske missat, eller valt att inte ta med.

Jag kan absolut rekommendera dig som lektör till andra författare! Du är rak och ärlig i din respons och säger vad du tycker på ett vänligt sätt!”

/Elin Lindfors

”Tack för ännu en klok och skarpögd läsning. Du hjälper mig se svagheterna i berättelsen. Först nu ser jag vart berättelsen är på väg, och hur den ska sluta.

Dina avslutande kommentarer är mycket snällare och mera uppmuntrande än jag befarat. Själv tycker jag nog att helheten haltar; i alla fall tyckte jag det för ett par veckor sedan. Dina ord gör mig förstås glad, eftersom jag vet att du skriver vad du tycker och anmärker på det du anser vara fel eller det som skaver.

När jag inledde mitt ragnarprojekt var ambitionen att ”tillräckligt bra” räcker; en trist inställning jag släpar på efter alla år inom journalistiken. Nu är målet att skriva så bra och sant som jag kan.”

/Bo Jönsson

”Du uppfattade min text mycket bra, och såg alla dess användningsområden. Din respons hjälper mig att tänka på att hitta ett språk som hör till den tiden som boken utspelar sig i. Att använda mer gestaltning och mindre berättande.

Den hjälpte mig också att förstå vad som är starkt och bra i min berättelse och vad jag kan göra för att vässa till den att bli ännu bättre. Bl.a. hur jag ska skapa riktiga bladvändare.

Många konkreta tips och bra exempel. Jag tycker inte att jag saknar något alls. Responsen är bra, du har tittat på boken ur många perspektiv.

Jag blir verkligen stolt, glad och inspirerad att vässa till mitt manus till något ännu bättre när jag läser ditt utlåtande. Ett stort Tack för ditt utlåtande.”  

/Carina Eriksson

”Jag kände att vi förstod varandra vilket var en stor anledning till att jag ville jobba med just dig. Jag vill att du ska veta att du är fantastisk!”

/Goran Asaad