Om oss

A1pres_sv.jpg (12162 bytes)


ANN & BENGT GEWECKE

Vi är självlärda, började dreja på egen hand 1989. Sedan 1996 driver vi vårt eget krukmakeri.
Under åren därefter har vi vidareutbildat oss på olika sätt, vi har deltagit i kurser med inter-
nationellt kända keramiker som t ex John Leach, John Gibson, Byron Temple, Linda
Christiansen och Randy Johnston. Vi har också gått en mängd kurser i formgivning, design, kulturhistoria och utställningskunskap vid Linköpings Universitet.
Vi är medlemmar i KIF, Konsthantverkare och industriformgivares förbund, och i KHVC, Konsthantverkscentrum.

 ANN  GEWECKE, keramiker och textilkonstnär

Ann gör unika föremål huvudsakligen i stengods, men tycker också att det är spännande att kombinera leran med andra material. Hon låter därför ibland stengodset möta metall och ull , vilket skapar intressanta möten mellan det hårda och det mjuka, mellan det spröda, tunna och det kompakta, solida. Ann hämtar inspiration från naturen, från dess former, formationer, färger och material. En Islandsresa resulterade till exempel i en serie skålar med fläckar och kanter av ull.
Ann jobbar också med stora textila fondväggar i starka varma färger samt panelgardiner, ibland i samarbete med Hanne Gewecke

 

A2Pres_sv.jpg (4961 bytes)


A3Pres_sv.jpg (5292 bytes)

BENGT GEWECKE, keramiker

Bengts inspiration kommer oftast från de former som fanns i hans föräldrahem, där det fanns många föremål som var industiellt tillverkade och med en design som var både sparsmakad och funktionell. Basen i Bengts produktion är bruksgodset, med tekannor som specialitet. Enkla, rena linjer och självklar funktion är utgångspunkten i Bengts arbete. Bengt har formgivit ett antal serviser i stengods samt även dricksglas, i blyfri kristall. I de udda, mera konstbetonade, föremålen kännetecknas Bengts arbete av enkelhet och strama dekorer, men han tycker också att det är spännande att kombinera stengodset med metalldelar, som t ex skruvar och bultar, vilka får följa med i bränningen.

Tillbaka till startsidan